Vegard er i Norgestoppen: Slik blir du blant de beste

PS! NordlysLAB har besøk av Vegard Orvold (14) som har skrevet en anmeldelse av overlevelses-skytespillet Fortnite, som er up and coming i Norge.

Fortnite er et overlevelses-skytespill som ble gitt ut av Epic Games 25.juli 2017, og nå er det nesten 45 millioner som spiller det. Selve spillet er gratis, men når det er ferdig installert kan du velge mellom

Save The World eller Battle Royale. Save The World koster penger, med det gjør ikke Battle Royale. Jeg spiller Battle Royale og er ranket som en av de beste i Norge.

Det tar tid å bli god

Jeg bruker å spille med venner og men også folk jeg har blitt kjent med gjennom spillet. For meg ble bare Fortnite det beste spillet i verden, mye fordi det er sosialt, men selvfølgelig også fordi spillet er veldig gøy. Jeg bestemte meg for å bli god i det og jeg begynte å spille det mye. Mamma og pappa ville ikke at jeg skulle spille så mye fordi jeg spilte opp til 4-6 timer hver dag, og det skjønner jeg jo for så vidt siden mesteparten av dagen gikk til spillinga. Det var fotballtrening tre ganger i uka, kamper, lekser og selvfølgelig, Fortnite. Nå har jeg prøvd å spille mindre hver dag, og være mer ute med vennene mine, med det er ikke alltid jeg får de med ut, fordi de spiller også Fortnite.

 

Ideen av spillet inspirert fra spillet Battlegrounds, som er mer realistisk og virker mer ekte enn fortnite. Spillet handler om å vinne, noe du gjør ved å være den siste som overlever. Du kan spille to versjoner av fortnite, den ene versjonen heter Save The World, den andre heter Battle Royale. Save The World er PvE (Player versus Enemy), Battle Royale er PvP (Player versus Player).

Save The World: Du skal forsvare en buss som heter Battle Bus med å bygge murer rundt den. Det kommer zombier mot deg som du skal forsøke å ta ut.

Når du lander må du tenke kjapt

Battle Royale: På Battle Royale skal du hoppe fra en buss og lande på en plass eller en by på kartet. Da du har landet finner du et våpen som du kan eliminere de andre spillerne med. Man kan også lande på et hus eller en bygning og hakke deg gjennom taket. Når du starter har du 100 health, og 0 shield. Du kan bruke shield for å få mer beskyttelse, og du kan finne det i bygninger og andre plasser på kartet. Mister du health kan du bruke noe som heter «Med Kit» som kan få deg til opp til full health igjen, men bruker du bandage kan du bare komme opp til 75 health. Du kan også hakke i stykker ting så du får materialer som man kan bygge med.

På Battle Royale kan du spille squad, duo eller solo. Med squad kan du være maks fire personer. Med innstillingene «Fill» eller «No Fill» kan du justere hvor mange du ønsker i squaden din. Hvis det er tre som spiller squad og de har på «Fill» kan de ha med en ekstra spiller som de ikke vet hvem er, men hvis de har på «No Fill» vil det bare være dem.

Kom deg i ly fra stormen

Når alle har landet på en plass er det merket en sirkel som markerer hvor en storm har begynt og viser hvordan den trekker seg sakte men sikkert inn, etter to-tre minutter må du ha kommet deg innenfor sirkelen for å være trygg fra stormen. Hvis stormen tar deg igjen eller du er inni stormen mister du 1 health for hvert sekund som går.

Selve spillet er free-to-play, men man kan også få tilgang til skins, som gir deg muligheten til å skreddersy karakteren din ved å bruke ekte penger og kjøpe V-bucks eller Battle Pass.

Det finner flere farger på våpen som viser hvor bra de er.  

1. Legendary – Oransje/Gul 

2. Epic – Lilla 

3. Rare – Blå 

4. Uncommon – Grønn 

5. Common – Grå 

Her har du noen våpen fra Fortnite – Battle Royale. 

 • SCAR – Denne er bra på lang avstand og finnes i Epic og Legendary.
 • Scoped Assault Rifle – Denne er bra på middels avstand og finnes i Rare og Epic.
 • Assault Rifle (M16) – Denne er bra på middels og lang avstand og finnes i Common, Uncommon og Rare.
 • Assault Rifle Burst – Denne er bra på middels avstand og finnes i Common, Uncommon og Rare.
 • Grenade Lancher – Denne er bra på middels avstand og finnes i Rare, Epic og Legendary.
 • Revolver – Denne er bra på middels avstand og finnes i Common, Uncommon og Rare.
 • Pistol – Denne er bra på korte avstander og finnes i Common, Uncommon og Rare.
 • Silenced Pistol – Denne er bra på middels og lang avstand og finnes i Epic og Legendary.
 • Rocket Lancher – Denne er bra på alle avstander og finnes i Rare, Epic og Legendary.
 • Pump Shotgun – Denne er bra på korte avstander og inne i bygg.
 • Tactical Shotgun – Denne er bra på korte avstander og inne i bygg.
 • Submachine Gun – Denne er bra på korte avstander og finnes i Common, Unncommon og Rare.
 • Tactical SMG – Denne er bra på korte avstander og finnes i Unncommon, Rare og Epic.
 • Silenced SMG – Denne er bra på korte og middels avstander og finnes i Common, Unncommon og Rare.
 • Bolt Action Sniper – Denne er bra på lang avstand og finnes i Rare, Epic og Legendary.
 • Semi-Auto Sniper – Denne er bra på lang avstand og finnes i Epic og Legendary.

 

Du kan spille Fortnite på:  PlayStation 4, Microsoft Windows, Xbox One og Mac OS.

10 Tips for å bli god i Battle Royale: 

1. Når du går i en 1v1 fight, alltid bygg high ground eller en liten base så du kan få kontroll over hvor motstanderen er.

2. Når du lander, prøv og finn våpen så fort som mulig, så hvis du møter på noen uten våpen så har du overtaket.

3. Spill mye så du lærer din egen spillestil, man blir god av å spille mye og du lærer mye om spillet.

4. Du kan også se på YouTube for å bli god, f.eks abbonnerer jeg på Ninja. Jeg ser på hva han gjør hvis han kommer i en 1v1, og hvordan han posisjonerer seg i visse situasjoner.

5. Det er også lurt og se hvordan våpen man skal bruke i visse situasjoner, f.eks face to face duel, da anbefaler jeg å bruke shotgun.

6. Spiller du squad burde du ikke gå fra teamet ditt for da kan du møte på en annen squad og da er du 1v4. Det blir vanskelig.

7. Du burde alltid ha en AR (Assualt Rifle), Shotgun og healing, da har det du trenger. Jeg bruker alltid å ha en sniper hvis jeg finner en.

8. Det er bra med et bra Surround Headset, for da kan du høre tydelig hvor skytingen kommer fra. Og du kan høre om det er folk i huset/bygningen din.

9. Når du healer eller bruker shield, alltid sett deg ned.

10. Ha bra med batteri på kontrolleren din, så hvis den går fri for strøm er du AFK (stilleståede) og da kan du bli skutt på. Det virker «obvious», men det har skjedd med meg noen ganger.

 

Her tar jeg et team på tre, og dette er et fint eksempel på det å bygge high ground.

Her tar jeg et team på tre, og dette er et fint eksempel på det å bygge high ground.