Satser på lokalt boligmagasin

Det er ikke mange årene siden boligmarkedet i Tromsø så helt annerledes ut. I 2007 hadde vi et såkalt toppår for byen, men i overgangen til 2008 kom finanskrisen som etter hvert gikk utover boligmarkedet og antall boliger til salgs.

I gjennomsnitt hadde de i årene før ligget ute 400-600 boliger på finn.no, mens i 2008 kunne man bla seg gjennom opp mot 1000. På den tiden hadde vi en boligavis på 120 sider som inneholdt kun EN reportasje, resten var boligannonser. Under finanskrisen ble det full stopp i boligmarkedet. Boligavisen vår som kun besto av printutgave ble til slutt lagt ned.

Medievanene har tatt en ny retning de siste årene og vi henter inn informasjon på en helt annen måte en før. Samtidig har interessen for bolig, interiør og oppussing økt i takt med at sosiale media-kanaler har blitt en del av vår hverdag. Mange legger masse tid, penger, kjærlighet og lyst i oppussing og deler det mer enn gjerne på nett.

Hvor mye bruker Tromsøfolk på oppussing årlig?

I 2016 brukte nordmenn 70 milliarder på oppussing. I Nord-Norge var blant de som brukte mest. Beløpet nordmenn i gjennomsnitt bruker pr år på ombygging, renovering og tilbygg, fordelt på landsdel:
Nord-Norge: 76.000 kroner
Midt-Norge: 58.000 kroner
Vestlandet: 68.000 kroner
Innlandet: 84.000 kroner
Sørlandet: 68.000 kroner
Oslo-regionen: 67.000 kroner

I 2017 bestemte vi oss for å lage et boligmagasin som skulle være relevant for våre lesere og annonsører. Vi har vært nødt til å utvikle oss etter hvert som brukervanene har endret seg. Brabolig er vår nye satsning på bolig- og interiørmagasin. Vi tar temperaturen ute i markedet, vi besøker hjem, vi møter folk og vi lager lokale annonser som kan gi tips og råd til leserne.